Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Yamaha

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiscie wsumie zalezy w jakim stanie a chcesz rejestrowac czy popierdzielac po lesie po drugie musisz miec prawko na 125 bo jesli po lesie szalec to mozesz wieksza pojemnasc kupic i wtedy ogien ale ta dt tez polatasz

Zbieram - :)

naglowekz.png

WSRH-Wyższa szkoła robienia Hałasu

Opublikowano

w sumie opłaca się tylko tak jak up @ napisał że na pojemność 125 trzeba mieć prawko lepiej jak w tereny to coś mocniejszego.

Yyy. Ja nie jeżdże jak wariat po lesie więc moc do 15 koni to dla mnie wystarczająco za dużo xD

a jak zdaje A1 i dlatego sie pytam czy się opłaca ;)

i mała informacja. Kupuje crossa bo jeżdże po wsi i czasami w teren i czasami w drogi ale jak każdy wie na wsi są dziury :D

Opublikowano

R'ke bierz, nie polecam w teren czegoś chłodzonego powietrzem. 15 koni to ma zablokowana ;) Odblokowana będzie miała coś koło 30 +/- . Dt'tki zawsze spoko, dobre silniki mają.

Opublikowano

A czy znajdę taki sprzęt (oczywiście chodzi o tą yamahe) z homologacją?

"[...]nie polecam w teren czegoś chłodzonego powietrzem"

ponieważ?

"[...]15 koni to ma zablokowana ;)"

i tak mi więcej nie trzeba :D

ja go przeważnie będe stosować do spokojnej jazdy na drodze i w terenie. Nie zamierzam nim robić jakiś stuntów xD

Opublikowano

Ponieważ może się przegrzać? Ale to raczej w jeździe po mieście gdy stoi się na światłach itd. I ta yamaha odblokowana nie ma 30 koni tylko koło 21 ale to tak na marginesie, no i oczywiście po odblokowaniu motocykl kwalifikuje się na A a nie na A1.

RAsfepN.png
Opublikowano

Bo w terenie dajesz pełną pi. gaz znaczy się a co za tym idzie - wysokie obroty. Piecowanie silnika chłodzonego powietrzem może się skończył przytarciem.

Faptycznie dt 125 ma 22 kucyki. Aa i kwalifikuje się na a2, odblokowana oczywiście

Opublikowano

Faptycznie dt 125 ma 22 kucyki. Aa i kwalifikuje się na a2, odblokowana oczywiście

To jaka jest maxymalna ilość koni na A1

Opublikowano

I tak dodajac, nie warto zdawac na A1, koszty takie same, a za 2lata prawko by bylo.. ;)

Zdaj sobie na motorowerowa, bez kosztow, 125kupisz, zarejestrujesz na 50 i tyle..

Opublikowano

I tak dodajac, nie warto zdawac na A1, koszty takie same, a za 2lata prawko by bylo.. ;)

Zdaj sobie na motorowerowa, bez kosztow, 125kupisz, zarejestrujesz na 50 i tyle..

Fajnie by było tylko gdyby nie było czegos takiego jak przegląd techniczny ;)

Opublikowano

W wieku 18 lat można zadawać tylko na A2 czyli do 49KM, potem jest A od 24 lat lub od 20 jeżeli przez 2 lata miało się A2.

RAsfepN.png
Opublikowano

W wieku 18 lat można zadawać tylko na A2 czyli do 49KM, potem jest A od 24 lat lub od 20 jeżeli przez 2 lata miało się A2.

A jak skończe 18 lat to prawko A1 jest już nieważne?

Opublikowano

wazne do konca zycia.

Nobo mój kolega mówi że po 18-stce będe musiał pisać jakiś egzamin dodatkowy <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...